Μη κατηγοριοποιημένο

3 καθημερινές συνήθειες για την πρόληψη των ραγάδων εγκυμοσύνης

186488172_153124163489912_74799918313577276_n.jpg

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος αναμονής και προετοιμασίας. Ωστόσο, στο ταξίδι των εννέα μηνών πολλές αλλαγές συμβαίνουν Οι ραγάδες της εγκυμοσύνης είναι πραγματικότητα για πολλές γυναίκες. Εάν η μαμά σας είχε ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι πιθανότητες να κάνετε και εσείς είναι ακόμη υψηλότερες.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τις αποτρέψετε!  Ως πρόσθετο μπόνους, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να έχετε μια πιο υγιεινή, πιο άνετη εγκυμοσύνη! Έτσι, στο πρώτο τρίμηνο και θέλετε να αποτρέψετε τις ραγάδες πριν ξεκινήσουν, ή ελπίζετε να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση ραγάδων στην ήδη αναπτυσσόμενη κοιλιά σας, είστε στο σωστό μέρος!

 

  • Πίνετε άφθονο νερό

Η σωστή ενυδάτωση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη συνολική υγεία σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη. Η κατανάλωση άφθονου νερού αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα, διασφαλίζει ότι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται στο μωρό σας, βοηθά στην παραγωγή αμνιακού υγρού, ΚΑΙ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ραγάδων. Τι σχέση έχει η ενυδάτωση με τις ραγάδες; Όταν είστε καλά ενυδατωμένοι, το δέρμα σας είναι πιο μαλακό και πιο ελαστικό. Στόχος τα 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα για να ξεκινήσετε. Αλλά εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε δίψα, ασκείστε τακτικά ή ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός, πιείτε περισσότερο!

 

  • Εφαρμόστε STRECH MARK BIO-CREAM και NUTRI-OIL STRECH MARK RELIEF της Mother Skin Formula.

Ακριβώς όπως η ενυδάτωση εκ των έσω παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρείται το δέρμα σας απαλό και να αυξάνει την ελαστικότητά του, η εφαρμογή STRECH MARK BIOCREAM ή NUTRIOIL STRECH MARK RELIEF έχει παρόμοιο αποτέλεσμα! Ενυδατώνοντας το δέρμα σας, μπορείτε να αποτρέψετε το σχηματισμό ραγάδων από την πρώτη στιγμή. Ως πρόσθετο κέρδος, θα αποτρέψει την φαγούρα στην κοιλιά – που είναι μια κοινή ταλαιπωρία κατά το τρίτο τρίμηνο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε την κρέμα στη κοιλιά σας προτού ακόμη μείνετε έγκυος Είναι υπέροχο να το κάνετε αυτό στην καθημερινή σας ρουτίνα όσο νωρίτερα μπορείτε, για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και ελαστικό. Και μην νομίζετε ότι είναι μόνο για την κοιλιά! Μερικές μαμάδες είναι επιρρεπείς σε ραγάδες στα χέρια, τους μηρούς, τους γοφούς και το στήθος  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

  • Ενσωματώστε την άσκηση και φάτε σωστά

Εκτός από το να διατηρείτε το δέρμα σας απαλό και καλά ενυδατωμένο, μια άλλη βασική πτυχή για την πρόληψη των ραγάδων είναι να στοχεύσετε σε μια υγιή αύξηση βάρους. Αυτό  διαφορετικό από μαμά σε μαμά, ανάλογα με το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητάς σας πριν μείνετε έγκυος. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, συζητήστε το γιατρό σας στο επόμενο  ραντεβού σας! Για να επιτύχετε μια υγιή αύξηση βάρους, πρέπει να δώσετε έμφαση σε μια υγιεινή διατροφή γεμάτη φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες. Επιπλέον, στοχεύστε σε μέτρια άσκηση 3-5 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή γρήγορου περιπάτου, προγεννητικής γιόγκα, κολύμβησης κ.α. Εκτός από την πρόληψη ραγάδων, μια υγιής αύξηση βάρους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και άλλων δυσφοριών κατά την εγκυμοσύνη (όπως πόνος στην πλάτη, κόπωση και οίδημα).  Προσθέτοντας αυτές τις συμβουλές στην καθημερινή σας ρουτίνα, θα κάνετε πολλά για να αποτρέψετε τη δημιουργία ραγάδων εγκυμοσύνης. Όπως ανέφερα νωρίτερα, οι ραγάδες είναι συχνά κληρονομικές και για ορισμένες μαμάδες, δεν μπορούν να αποφευχθούν εντελώς.  Οι σωστές συνήθειες όμως μπορούν να μειώσουν την έντασή τους ή να τις αποτρέψουν εντελώς σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Ευτυχισμένη και άνετη εγκυμοσύνη, μαμά!