Μη κατηγοριοποιημένο

Συμβουλές γυμναστικής για τη νέα μαμά

ebb30435226dccb93c95476d47a61bb8-2.jpg

Συμβουλές γυμναστικής για τη νέα μαμά

 

Η επιστροφή στο προ εγκυμοσύνης σώμα, μετά τη γέννα, μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από  τρομακτικό. Υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες εκεί έξω (πολλές από αυτές είναι αντιφατικές) και αυτό σημαίνει ότι καταλήγετε περισσότερο ή  λιγότερο μπερδεμένες . Ας δούμε ωστόσο, κάποιες  βασικές συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί για τα «δύσκολα σημεία» που συνήθως σας απασχολούν!

 

Ενεργοποίηση πυελικού εδάφους

Μόλις νιώσετε άνετα μετά τη γέννα, ενεργοποιήστε αμέσως τους μυς του πυελικού εδάφους. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι κάτι επίπονο, ενώ η άσκηση της συγκεκριμένης περιοχής θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε. Όπως ίσως γνωρίζετε, μετά την απόκτηση μωρού, κάθε γυναίκα έχει διαχωρισμό κοιλιακών (γνωστή ως διάσταση ορθού) και επομένως είναι πολύ σημαντικό να το διορθώσετε σωστά στην αρχή.

 

Επιλογή προγράμματος

Βρείτε τη σωστή προπόνηση, το μάθημα ή το πρόγραμμα άσκησης που θα ακολουθήσετε μετά τον τοκετό . Με αυτόν τον τρόπο έχετε κάνει την έρευνά σας και  θα είστε έτοιμες μετά τη γέννα να ξεκινήσετε.

 

Διατροφή

Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε στο σώμα σας σωστή διατροφή. Εάν θηλάζετε, δεν θέλετε να είστε περιορισμένοι, μπορείτε όμως να ακολουθήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή. Το κύριο μέρος αυτού είναι η απομάκρυνση από μεταποιημένα τρόφιμα. Όσο πιο φυσικό το φαγητό, τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τα δικά σας σνακ (μείγματα ακατέργαστων ξηρών καρπών, ενεργειακά σνακ, smoothies και χούμους). Εάν μπορέσετε να ρυθμίσετε τη διατροφή σας πριν ξεκινήσετε την άσκηση, το σώμα σας θα ανταποκριθεί πολύ πιο γρήγορα.

 

Έγκριση γιατρού

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής, βεβαιωθείτε ότι έχετε την έγκριση του γιατρού σας.

 

Αργά και σταθερά

Δεν είναι αγώνας ταχύτητας και καλύτερα να βάλετε πρώτα μια ισχυρή βάση ώστε το σώμα σου να μην καταρρεύσει και να υποστεί τραυματισμούς. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολα  όλα αυτά ενώ φροντίζετε έναν νεογέννητο, οπότε να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας. Αρχικά,  προγραμματίστε όχι περισσότερες από 3 προπονήσεις την εβδομάδα ενώ τις κενές ημέρες μπορείτε να κάνετε περιπάτους με το μωρό σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα απογοητευτείτε αν δεν φτάσετε γρήγορα στους στόχους σας. Θυμηθείτε ότι όπως κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, έτσι και η λοχεία είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα, οπότε απλώς πηγαίνετε με το δικό σας ρυθμό και μην υποβάλλετε το σώμα σας σε κάτι για το οποίο δεν είναι ακόμα έτοιμο.

 

Παραμείνετε θετικοί

Τέλος, απολαύστε αυτό το ταξίδι και προσπαθήστε να μην πιέσετε στον εαυτό σας και να μιλήσετε αρνητικά για το σώμα σας. Δώσατε ζωή σε κάποιον και δημιουργήσατε ένα μικρό θαύμα τους τελευταίους 9!!!

Συνεχίστε να δοκιμάζετε νέες προπονήσεις και μεθόδους για να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Θα το καταστήσει πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό.