Μη κατηγοριοποιημένο

3 Φθινοπωρινά τρόφιμα που τροφοδοτούν τη λάμψη σας

6a8c2b40526d6a6debadf28ba34f2b7f.jpg

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του έρχεται πιο ξηρός αέρας και μια ανάγκη να προσθέσετε επιπλέον ενυδάτωση για να πετύχετε τον στόχο σας για ένα υγειές δέρμα, ειδικά αν είστε επιρρεπείς σε έκζεμα ή άλλες παθήσεις ξηρού δέρματος.

Σημαίνει επίσης ότι είναι η τέλεια στιγμή για να προσθέσετε μερικές τροφές φθινοπωρινής «ομορφιάς» στη διατροφή σας.

  1. Καρότα – πλούσια σε βήτα καροτίνη, βοηθούν στην επιδιόρθωση του ιστού του δέρματος και διατηρούν το δέρμα υγιές και ζωντανό. Ένα φλιτζάνι χυμός καρότου από μόνο του ή όταν προστίθεται στο smoothie σας, θα σας δώσει περίπου 22 mg βήτα-καροτίνης, καθώς και μια καλή δόση βιταμίνης C, η οποία θα βοηθήσει στη σύσφιξη και σφριγηλότητα του δέρματος.

 

  1. Κολοκύθα – γεμάτη με ένζυμα φρούτων και άλφα υδροξυοξέα (ΑΗΑ), τα οποία αυξάνουν τον κυτταρικό κύκλο και με τη σειρά τους φωτίζουν και λειαίνουν. Η σάρκα της κολοκύθας περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου για λείο αποτέλεσμα. Ως μπόνους, οι σπόροι κολοκύθας είναι ιδιαίτερα ευεργετικοί για τις μέλλουσες μητέρες καθώς περιέχουν υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, ψευδαργύρου και άλλων βιταμινών και είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες, για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας, η οποία είναι κοινή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

  1. Παντζάρια – ένα από αυτά που είτε αγαπάτε είτε πραγματικά μισείτε αλλά η συμβολή τους στο υπέροχο δέρμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο και φυτικές ίνες. … Τα παντζάρια αυξάνουν επίσης τη ροή του οξυγόνου μέσω του αίματος μας που σημαίνει τελικά περισσότερη λάμψη!

 

 

Τι άλλα τρόφιμα ομορφιάς μπορούμε να προσθέσουμε στη λίστα;