Μη κατηγοριοποιημένο

Ένας 5λεπτος διαλογισμός αγάπης και καλοσύνης για μαμάδες

pregnacy-meditation.jpg

Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι η μητρότητα είναι δύσκολη– μεγάλες μέρες και νύχτες, ξενύχτια, κούραση,πολλές ανησυχίες, πολλές ενοχές.

 Συναντάτε πολλά συναισθηματικά εμπόδια τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά , καθώς η ζωή και η ταυτότητά σας ,όπως τα ξέρατε  πριν την εγκυμοσύνη αλλάζουν, και έρχεστε αντιμέτωπες με τις προκλήσεις του ταξιδιού προς τη μητρότητα. Όλοι χρειαζόμαστε λίγη συμπόνια, τρυφερότητα και καθησύχαση , και μερικές φορές το λιγότερο προφανές μέρος για να τα αναζητήσουμε είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

 

Ο διαλογισμός αγάπης -καλοσύνης είναι ένας τύπος διαλογισμού που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην καλλιέργεια συμπόνιας για τον εαυτό μας και τους άλλους. Είναι μια σημαντική πτυχή της αντιμετώπισης των προκλήσεων της μητρότητας, με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό.

 

Δοκιμάστε αυτόν τον καθοδηγούμενο διαλογισμό αγάπης -καλοσύνης όποτε θέλετε να δώσετε λίγη στοργή στον εαυτό σας.

 

Ξεκινήστε με την έκφραση στοργικής καλοσύνης στον εαυτό σας

Αφού βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να καθίσετε, επαναλάβετε τις ακόλουθες φράσεις: «Μακάρι να γεμίσω με αγάπη. Να συμπεριφέρομαι στον εαυτό μου με καλοσύνη στις καλές και στις δύσκολες στιγμές.  Να είμαι ευτυχισμένη, να είμαι υγιής, να είμαι ήρεμη».

 

Στη συνέχεια, μοιραστείτε αυτή τη στοργική καλοσύνη με το μωρό 

που μεγαλώνει μέσα σας (αν είστε μέλλουσα μαμά) ή το παιδί στην αγκαλιά σας (αν είστε ήδη μαμά)

Επαναλάβετε τις φράσεις: «Μακάρι το μωρό μου να περιβάλλεται από στοργική καλοσύνη. Να είναι ευτυχισμένο, να είναι υγιές, να είναι ήρεμο».

 

Συγκεντρωθείτε σε κάθε φράση και στο νόημά της. 

Το μυαλό σας θα περιπλανηθεί. Είναι εντάξει! Όταν συνειδητοποιήσετε ότι οι σκέψεις σας έχουν περιπλανηθεί, εστιάστε στο να τις φέρετε πίσω στον εαυτό σας και στο μωρό σας.

 

Καλωσορίστε την αγάπη και τη φροντίδα της στιγμής

Ζήστε πλήρως τη σύνδεση με τον εαυτό σας και το μωρό σας: «Μακάρι να γεμίσω με αγάπη. Να αγαπώ και να φροντίζω το μωρό μου με καλοσύνη στις καλές και στις δύσκολες στιγμές».