Μη κατηγοριοποιημένο

Ξηρό ή Αφυδατωμένο δέρμα

22.png

Ας δούμε την διαφορά!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ξηρό δέρμα αποτελεί μία δυσάρεστη κατάσταση. Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις νιφάδες, τη φαγούρα και ένα δέρμα που φαίνεται θαμπό .Αλλά πώς ξέρετε αν το δέρμα σας είναι απλώς ξηρό ή εάν υπάρχει κάτι περισσότερο;

Το ξηρό δέρμα και το αφυδατωμένο δέρμα είναι πολύ διαφορετικά αν και τα δύο έχουν την ίδια αίσθηση – απλώς ξηρό. Στην πραγματικότητα, το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια κατάσταση του δέρματος, ενώ το ξηρό δέρμα είναι ένας τύπος δέρματος που πιθανότατα θα έχετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας.Εάν κουνάτε το κεφάλι σας σε σύγχυση, μην ανησυχείτε! Ελάτε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για εσάς!

Ξηρό δέρμα:
Το ξηρό δέρμα είναι το τραχύ δέρμα, που δεν είναι ελαστικό και λείο και πολλές φορές βλέπουμε και μικρά «λέπια» στην επιφάνειά του, σαν να ξεφλουδίζει. Έχουμε την αίσθηση ότι μας τραβάει και συχνά εμφανίζεται και φαγούρα. Νιώθετε ξηρό παντού στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, του τριχωτού της κεφαλής και των ποδιών; Μήπως η ενυδατική κρέμα και η λοσιόν απορροφώνται αρκετά γρήγορα; Εάν απαντήσατε ναι, τότε πιθανότατα έχετε ξηρό δέρμα.Το ξηρό δέρμα έχει λιγότερους αδένες ελαίου, πράγμα που σημαίνει επίσης έλλειψη προστασίας έναντι των περιβαλλοντικών επιθέσεων.

Μπορεί επίσης να σημαίνει επιτάχυνση στα σημάδια γήρανσης και συνολικά θαμπή επιδερμίδα.Για τη θεραπεία της ξηρής επιδερμίδας, συνιστούμε προϊόντα ενυδάτωσης πλούσια σε λιπίδια, που λειτουργούν σαν ένας ισχυρός φραγμός που εμποδίζει την απώλεια υγρασίας αλλά και τους ερεθισμούς. Επίσης, αναζητήστε συστατικά όπως ενυδατικά έλαια για αναπλήρωση, αποκατάσταση και προσθήκη λάμψης χωρίς φράξιμο των πόρων και πρόκληση ανισορροπίας.

Αφυδατωμένο δέρμα:
Αυτή η κατάσταση του δέρματος οφείλεται στο διψασμένο δέρμα που έχει απόλυτη ανάγκη υγρασίας .Ενώ το ξηρό δέρμα είναι πιο επιφανειακό και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα σωστά προϊόντα, το αφυδατωμένο δέρμα είναι λίγο πιο περίπλοκο.Αυτή η κατάσταση του δέρματος χαρακτηρίζεται από κόκκινο, φλεγμονώδες δέρμα με διεσταλμένους πόρους και μαύρα στίγματα. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί πραγματικά να υποφέρουν από λιπαρό και ταυτόχρονα αφυδατωμένο δέρμα.

Θυμηθείτε, το ξηρό δέρμα δεν έχει λάδι, ενώ το αφυδατωμένο δέρμα στερείται απλώς νερού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *