Μη κατηγοριοποιημένο

Φυσικές θεραπείες για 3 συνήθεις ενοχλήσεις κατά την εγκυμοσύνη

1.png

Η εγκυμοσύνη συνοδεύεται συχνά από πόνους, πρήξιμο και πρωινή αδιαθεσία – συμπτώματα που δεν θα χαρακτηρίζαμε ακριβώς ευχάριστα και μπορεί γρήγορα να επισκιάσουν τη χαρά της κυοφορίας του μικρού σας.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές φαρμακευτικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα δεινά σας, αν θέλετε να διατηρήσετε τα πράγματα φυσικά, θα θελήσετε να δοκιμάσετε τις παρακάτω θεραπείες που υπόσχονται να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα σε χρόνο μηδέν.

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβαίνει για διάφορους λόγους. Το ένα είναι ότι η ορμόνη ρελαξίνη, που μαλακώνει τις αρθρώσεις και τον τράχηλο σας κατά την προετοιμασία για τοκετό και επιβραδύνει επίσης τη δράση της πέψης. Η προγεστερόνη, μια άλλη ορμόνη, αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και επηρεάζει επίσης την πέψη.

Επιπλέον, θα πρέπει το έντερο σας να αντιμετωπίσει την αυξημένη πίεση που δέχεται από την αναπτυσσόμενη μήτρα σας!

Φυσική διόρθωση:

  • Διατροφή: Στόχος για 25 έως 30 γραμμάρια φυτικών ινών μέσω τροφίμων ολικής αλέσεως, φρούτων και λαχανικών. Επίσης, προσθέστε υγιεινά λίπη στη διατροφή σας. Τα αβοκάντο και τα καρύδια θα βοηθήσουν στη λίπανση των εντέρων. Άλλα τρόφιμα που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας είναι τα δαμάσκηνα, οι σπόροι chia, οι αλεσμένοι λιναρόσποροι και τα δαμάσκηνα.
  • Ενυδάτωση: Στόχος για 10 έως 12 φλιτζάνια υγρών την ημέρα, καθώς απαιτείται επαρκής πρόσληψη υγρών για σωστή πέψη αλλά και για να μαλακώσει τα κόπρανα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αυξάνετε τις ίνες, για να αποφύγετε την εντερική απόφραξη.
  • Ασκηθείτε: Η άσκηση κρατά το πεπτικό σύστημα να κινείται και να λειτουργεί βέλτιστα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, το οποίο με τη σειρά του βοηθά το πεπτικό σύστημα να χαλαρώσει.

Πρησμένα πόδια

Το πρήξιμο είναι πολύ συχνό και σχεδόν αναμενόμενο λόγω του επιπλέον υγρού που απαιτείται για τα αμνιακά υγρά και για την υποστήριξη της αύξησης του όγκου του αίματος. Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι μόνο αντιαισθητικό, αλλά και πολύ άβολο.

Φυσική διόρθωση:

Ξαπλώστε στο πάτωμα και βάλτε τα πόδια σας επάνω στον καναπέ ή στο κρεβάτι για περίπου 15-20 λεπτά και χαλαρώστε. Θα αποσυμφορήσετε τα πόδια σας από την κατακράτηση και θα ενισχύσετε τη φλεβική μικροκυκλοφορία. Ξεκουραστείτε, αλλά όχι πάρα πολύ! Η ήπια άσκηση ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος για να ανακουφίσει το υπερβολικό πρήξιμο στο σώμα. Οι καλές επιλογές περιλαμβάνουν περπάτημα, κολύμπι, γιόγκα. Κάλιο. Το αβοκάντο, τα σκούρα πράσινα και οι μπανάνες είναι καλές πηγές.

Πρωϊνη αδιαθεσία

Μέχρι και το 85% των γυναικών θα επηρεαστούν σε διάφορους βαθμούς από ναυτία και έμετο. Σε αντίθεση με αυτό που προτείνει το όνομα, η πρωινή αδιαθεσία μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Φυσική διόρθωση:

  • Τζίντζερ. Το τζίντζερ εδώ και πολύ καιρό θεωρείται ως καταπραϋντικό στομάχου και μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πρωινών αδιαθεσιών. Το φρέσκο τζίντζερ μπορεί να κοπεί και να τριφτεί σε ζεστό νερό ή να γίνει τσάι.
  • Αποφύγετε τις έντονες οσμές. Αφήστε τα αρώματα και τα αρωματικά κεριά. Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης δέρματος που είναι ουδέτερα ή με μειωμένη ένταση στα αρώματα.
  • Τρώτε συχνά. Καταναλώστε 5-6 γεύματα την ημέρα, για να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σταθερό. Εάν δυσκολεύεστε να διατηρήσετε τα τρόφιμα στο… στομάχι, τα κράκερ και η πιπερόριζα είναι τα δύο πιο κοινά τρόφιμα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της ναυτίας.

Ποιες φυσικές θεραπείες έχετε δοκιμάσει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *