Μη κατηγοριοποιημένο

Η λάμψη της εγκυμοσύνης: Όταν δεν συμβαίνει σε εσάς

glow-e1612338754752.jpg

Η μητρότητα αλλάζει τα πάντα, έτσι και το δέρμα αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί όμως η αλλαγή να μην είναι αυτό που περιμένατε.

Πιθανότατα είχατε μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό σας για την εμφάνισή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα.

 Η εγκυμοσύνη σε ορισμένες γυναίκες “σχετίζεται” με μια λάμψη, εξηγεί δερματολόγος. Αυτό οφείλεται σε αυξημένες ορμόνες όπως τα οιστρογόνα, που προκαλούν τους αδένες του δέρματος να παράγουν περισσότερα έλαια, καθιστώντας το δέρμα πιο λαμπερό. Επίσης παράγεται μεγαλύτερος όγκος αίματος. Η αυξημένη ροή αίματος στα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος, κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό αλλά και πιο καθαρό.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μεγάλες αλλαγές στη ζωή έτσι και η εγκυμοσύνη μπορεί να έρθει με πολλές εκπλήξεις!

Οι πολλές αλλαγές (αρνητικές;) στο δέρμα που μπορεί να κυμαίνονται από ακμή, λιπαρό δέρμα, αύξηση των παθήσεων του δέρματος όπως έκζεμα και ψωρίαση έως αυξημένη εφίδρωση, ραγάδες (που εμφανίζονται σε περίπου 90 τοις εκατό των εγκύων!), ευρυαγγείες, εξανθήματα, και υπερχρωματισμός επίσης γνωστός ως μέλασμα ή πανάδες.

Και αν παρατηρήσετε περισσότερα από τα τελευταία και λιγότερο από τη λάμψη, μπορεί να είναι πραγματικά απογοητευτικό!

Η σειρά Mother Skin Formula έχει υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση για ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις σε όλα τα στάδια της μητρότητας. Η αποστολή μας είναι να σας προσφέρουμε ένα πολυτελές τελετουργικό αυτοεξυπηρέτησης που θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε σταθερές και δυνατές και λαμπερές σε αυτή την γεμάτη προβληματισμούς περίοδο που διανύετε.  Η περιποίηση του δέρματός σας δεν θα είναι πια ένας από αυτούς!

Είναι σημαντικό να φροντίζει κάποιος και τη μαμά!